Здравният министър напусна Кабинета

DenNews.bg
29.09.2010
размер на текста:

Ана-Мария Борисова сложи край на кариерата си в Кабинета на Бойко Борисов.

Здравният министър Ана-Мария Борисова подаде оставка, а премиерът Бойко Борисов я прие.
До последно тя твърдеше, че е готова да направи тази крачка, а опозицията настояваше това да стане. Така и не стана ясно дали ще се доплаща от пациентите в болниците или не, както заяви снощи премиерът Борисов. Може би това разногласие е предизвикало неговият гняв, а не толкова исканията на политиците.
”Кредитът на доверие, който дадохме на министъра на здравеопазването проф. Борисова е изчерпан, искаме нейната оставка и на екипа й, както и оставките на директора на НЗОК Нели Нешева и зам. министъра на финансите Владислав Горанов”, заяви вчера в централата на СДС лидерът на партията Мартин Димитров.
Причините, според сините са: непознаване на здравната система, довело до вземане на грешни решения, неспособност за управленски решения, липса на компетентност и воля за реформи.
Лидерът на БСП Сергей Станишев изтъкна, че сриването на здравната система е пряко следствие от финансовата и бюджетната политика на този кабинет. Той попита с какви очи сините ще подкрепят правителството в здравната област при положение, че документът, който те подписаха с ГЕРБ за отпускането на 350 милиона лева допълнително за здравната сфера не беше изпълнен, информира БГНЕС.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети