Атакистите в Дупница са сезирали Инспекция по труда и Парламента за забавените от общината учителски заплати

DenNews.bg
29.09.2010
размер на текста:

На сесията утре Милен Попов ще пита как се изразходват парите за учителски заплати.

Двамата съветници от „Атака” в Дупница Милен Попов и Методи Стойнев са сигнализирали Инспекцията по труда и Постоянната комисия по образование към Народното събрание за забавянето на учителските заплати в общинските училища и детските градини.
Това Методи Стойнев и Милен Попов обявиха по време на пресконференция днес, на която увериха, че в община Дупница започват проверки за начина на изразходване на средствата, отпускани от Министерство на финансите за учителските заплати.
До внасянето на двата сигнала се стигнало, след като в офиса на атакистите започнали да пристигат жалби от учители, че заплатите им се бавят с около половин месец.
„След разговори с директори на училища разбрахме, че те са извършили справка в Министерство на финансите и за средствата за диференцирано плащане, което все още не са получили. Отговорът бил, че парите са приведени по сметките на община Дупница. На заседание по икономическата комисия аз поставих този проблем пред главния финансист на общината, който призна, че има проблем със заплатите и дори изрази опасение за забавянето им през октомври, когато общината трябвало да прави вноска по облигационния заем. Председателят на Общинския съвет Явор Тодоров не ми даде право да задавам повече въпроси и затова внесох питане, което ще прочета и на сесията утре”, заяви на пресконференцията днес Милен Попов.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети