Пети ден сградата на община Дупница е без ток

Агрегат захранва само компютрите, джипита и специалисти от поликлиниката недоволстват заради шума от машината

Даниела Методиева
27.09.2010
размер на текста:

Този агрегат захранва сградата на общината, която е без ток вече пети ден. Снимка: dennews.bg

Вече пети ден сградата на община Дупница е без ток, а агрегат зарежда само компютрите и част от коридорите. Спорът между ЧЕЗ и местното ръководство за сметката от 180 000 лева, натрупана за 3 месеца, все още стои нерешен.
Кметът Атанас Янев настоява електроразпределителната компания да се издължи за трафопост в село Бистрица, строен със средства на общината на стойност 120 000 лева.
Тъй като агрегатът е монтиран на камион, който стои вече втори ден на паркинга между общината и сградата на ДКЦ-1, джипита и специалисти започват да недоволстват. Шумът от машината е доста силен, а половината от кабинетите в сградата на поликлиниката са с лице към паркинга.
Токът на община Дупница без спрян на 23-и септември в 13 часа. Говорителят на ЧЕЗ Ангел Шопов обясни тогава, че от компанията се прибегнали до тази мярка, след като общината не е изпълнила два договора за разсрочено плащане и е оставила без отговор две предупредителни писма за спиране на захранването.
От своя страна градоначалникът настоява ЧЕЗ да се издължи на общината за трофопоста и едва тогава ще бъде платена и сметката за ток. В спора ще се включат юристи и депутати на масата за преговори, категоричен е градоначалникът.
Докато това се случи, на паркинга между сградата на общината и ДКЦ-1 ще стои монтиран агрегата. Той е постаен на на камион, собственост на фирмата на кметския син Александър Янев- „Специалремонт”.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети