Майка на 3-годишно дете изправена пред опасността да загуби левия си крак

Милена Керкелева иска да разбере има ли някъде по света клиника, където би могла да бъде спасена от тежката участ

Даниела Методиева
25.09.2010
размер на текста:

Милена Керкелева иска да спаси крака си и да се грижи за 3-годишната си дъщеря Ивана. Снимка: dennews.bg

Милена Керкелева от бобошевското село Усойка, която е майка на 3-годишната Ивана, е изправена пред опасността да загуби левия си крак. 24-годишната жена, която е с вродена емболия и тромбоза, вече е в инвалидна количка, а с помощта на патерица минава само кратки разстояния. Липсата на оросяване на левия крак и обездвижването довели до атрофия на мускулите и до скъсяване на крака й със 7 сантиметра.
Милена Керкелева не знае, а и никой от лекарите не я ориентира къде извън страната би могла да потърси помощ, след като в различни столични клиники вече е била оперирана пет пъти. Младата майка получава и 186 лева на месец, които й били отпуснати след раждането заради пенсионирането й по болест. Точно тогава Милена се подложила на поредната операция, след която състоянието й се влошило. При последния преглед в столична клиника лекарите й обяснили, че трябва да плати 2400 лева за операция, но без гаранция, че тя ще бъде успешна. Нещо повече - те я предупредили, че може да се наложи да ампутират крака й.
„Не мога да допусна това да ми се случи, защото трябва да се грижа за детето си. Вярно е, свекърва ми много ми помага, но аз съм прекалено млада, за да остана без крак. Затова ще търся всякакви варианти да бъда излекувана и ако се наложи, ще замина за чужбина, за да се подложа на операция. Ако се наложи, ще открия и банкова сметка и се надявам добри хора да ми помогнат. Бащата на Ивана - Кирил, с когото живеем на семейни начала, е безработен и сега разчитаме само на моята пенсия, която първата година бе 86 лева, а след това с повишението на два пъти стигна до 186. Оказа се, че нямам право на майчинство, защото получавам пенсия”, обясни пред dennews.bg Милена Керкелева, която от раждането на Ивана досега е дала 2000 лева за двете операции.
 

Най-четено

Темите от "Бобошево"

Етикети