Д-р Лефтеров и д-р Бачев с високо кръвно и разстроени от изказването на Дангов за частния общински съвет

Гражданин дойде да гледа делото за обида с обяснението: „Доживях да видя как комунисти съдят комунист”

Даниела Методиева
20.09.2010
размер на текста:

Първан Дангов пристигна на днешното заседание с адвокат си Юлия Динева. Снимка: dennews.bg

Общинският съветник д-р Ени Лефтеров вдигнал кръвно и прекъснал събиране с приятели, а неговият колега д-р Васил Бачев бил разстроен и много нервен заради изказването на Първан Дангов на 10-и ноември миналата година, че местния парламент в Дупница е частен. Двамата лекари изгонили от кабинетите си на следващия ден един от общите работници в частната болница, който се осмелил да ги попита какви са тези думи от страна на Дангов. 
Това стана ясно по време на днешното поредно заседание на делото за обида, което 17 народни избраници водят срещу колегата си Първан Дангов заради изказването му на 10-и ноември миналата година в предаването „На фокус” по местната кабелна телевизия „Рила ТВ”, че общинския съвет в Дупница е частен.

Съпругата на Първан Дангов Светлана Николова и днес дойде, за да го подкрепи.


И двамата лекари, които работят в частната болница, в която управител е д-р Лефтеров, а д-р Бачев завеждащ на вътрешно отделение, бяха посочили трима общи свидетели. Един от тях бе и работникът, който те разстроени изгонили от кабинетите си- Кирил Христов.
Вторият от тримата общи свидетели на двамата лекари- Костадин Иванов, който се представи като дългогодишен приятел на д-р Лефтеров обясни, че е бил пряк свидетел на състоянието му след предаването по местната кабелна телевизия. Двамата били на маса с компания в дома на лекаря, който се ядосал, вдигнал кръвно и пил „Хлофадон”. Изказването на Дангов се оказало причина гостите на д-р Лефтеров да си тръгнат, събирането да се провали и „масата да се разтури”, обясни свидетелят Костадин Иванов.


Христо  Христов обясни, че е дошъл заради сеира.

 

На днешното заседание показания даде и началникът на административно-стопанската част в частната болница Костадин Костадинов, който обясни пред съдия Мая Гиздова, че на оперативката, която се провела на 11- и ноември със завеждащите на отделенията д-р Лефтеров видимо не бил добре и двамата с д-р Бачев доста тежко преживели това изказване на Дангов, а темата била тема на разговори дълго време след предаването. Д-р Лефтеров и д-р Бачев с високо кръвно и разстроени от изказването на Първан Дангов за частния общински съвет в Дупница.

 

Адвокатите на ищците Емил Райнов и Александър Радев обсъдиха тактиката за следващото заседание.


Като свидетели днес не бяха допуснати тримата, посочени от общинския съветник от БСП Асен Башленски, тъй като не са били посочени предварително пред съда и не е била представена справка и на защитника на обвиняемия Първан Дангов- адвокат Юлия Динева.
На днешното заседание за пореден път присъства пенсионерът Христо Христов, който е един от най-редовните посетители в съдебната зала от началото на делото за обида.

Аз съм пенсионер и си уплътнявам времето. Докато работех като тираджия нямах време за такива неща. А сега съм тук, защото ми е интересно да видя как комунисти съдят комунист, а след 6 месеца пак ще си стиснат ръцете и ще почнат да агитират за изборите, каза пред dennews.bg Христо Христов.

Тримата свидетели даваха показания едновременно и за д-р Лефтеров и за д-р Бачев. 


Подсъдимият Първан Дангов пристигна в съдебната зала и днес със съпругата си и лидер на ВМРО в Дупница Светлана Николова и с адвоката си Юлия Динева. От името на председателя на местния парламент Явор Тодоров, който пръв заведе иск срещу Първан Дангов за сумата от 10 000 лева, дойде адвокат Алексанър Радев. Останалите съветници бяха представлявани от бившият юрист към местния парламент по времето на кмета архитект Асен Пилев и ликвидатор на ДКЦ-1 в Дупница Емил Йовчев.
След като тримата свидетели бяха разпитани, съдия Гиздова насрочи следващото заседание по делото за 1-и ноември, когато ще бъдат разпитани още 6 свидетели.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети