Европа храни с 8 милиона евро бедните у нас

DenNews.bg
17.09.2010
размер на текста:

Милиони европейци имат проблем с достъпа до храни. Снимка: fumsi.com

България ще получи от Европейския съюз 8.5 милиона евро за подобрено изхранване на по-бедни българи, съобщи БТА, като се позова на Еврокомисията.
Отпуснатите средства са част от 478 милиона евро, които Брюксел отделя за подобряване на изхранването на живеещи в недоимък европейци. Всяка година около 13 милиона европейски граждани се възползват от тези пари.
Програмата в интерес на хората с тежко материално състояние е много добър начин обществото да им помогне. С оглед на това, че няколко милиона европейци имат проблем с достъпа до храни, днешното ни предложение за отпускане на сумата е също в изпълнение на целта за постигане на обща селскостопанска политика, в която съществува силна връзка между потребители и производители. Това заяви днес еврокомисарят по селското стопанство Дачиан Чолош.
За кои точно хора ще се изразходват отпусканите от Европейската комисия средства определят страните членки на Европейския съюз. За усвояването им Брюксел изисква от страните съфинансиране, което обаче не е голямо, сравнено с одобрената за тях сума, уточнява агенцията.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети