Отстраниха от длъжност арестувания зам.-окръжен прокурор на Перник

DenNews.bg
17.09.2010
размер на текста:

Братът на прокурора ще заведе дело, защото беше сниман по слип. Снимка: МВР

Заместник-окръжният прокурор на Перник Бисер Михайлов е отстранен от длъжност до приключване на разследването, съобщиха магистрати, цитирани от БТА.
Висшият съдебен съвет е взел решението на заседание вчера, след като на Михайлов беше повдигнато обвинение за изнудване.
"Невинен съм и ще го докажа. Всичката тази словесна помия, която се изля върху мен, трябва да се изчисти", заяви ден преди отстраняването си Михайлов.
Той беше задържан при акция на МВР на 9 септември за лихварство и изнудване на строителния предприемач Калин Леков и съпругата му Ирина. Според полицията прокурорът дал 30 хил. лв. срещу месечна лихва от 3700 лв.
По-късно братът на Михайлов - Васил, обяви, че ще съди държавата за нанесени морални щети, след като разследването срещу брат му завърши. По време на акцията за ареста на прокурора МВР претърси и къщата на Васил Михайлов, след което МВР разпространи видеоматериал, който показа Васил Михайлов по слипове. По-късно става ясно, че бизнесменът погрешно е посочен за брат му - зам.-окръжния прокурор на Перник.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети