ОбС-шеф храни детска градина с домати и мляко от двора си

Председателят на ГЕРБ-Сапарева баня Росен Тимчев сигнализира, че продуктите не минават през санитарен контрол

Десислава Панайотова-Янкова
17.09.2010
размер на текста:

Венчо Златанчев отрече да има фирма и ферма.

 

  Шефът на Общински съвет в Сапарева баня Венчо Златанчев зарежда с хранителни продукти от собствената си градина и ферма детската градина в курортния град. Всичко което се произвежда като домати, краставици, боб и картофи, както и мляко и месо от животните му се доставя за храна на децата, без обаче продуктите да минават санитарна проверка.
За това сигнализира председателят на ПП-ГЕРБ в общината Росен Тимчев. Той е изпратил писмо до Държавен ветеринарно-санитарен контрол да бъде извършена проверка.
Освен това Тимчев сигнализира и за конфликт на интереси. Защото не само, че Златанчев е председател на Общински съвет, но и съпругата му била главен счетоводител на детската градина.
„Аз се позовавам на сигнали на редица граждани, които дойдоха при мен като председател на ГЕРБ в града. Моя работа е да предприема мерки след като граждани имат съмнения за злоупотреби”, коментира за DenNews.bg Росен Тимчев.
„Добре, дори и да приемем, че става въпрос за екологично чисти продукти, храните трябва да минат задължително през контрола на службите. Трябва да се издават и фактури”, обясни още Тимчев.
От своя страна ОбС-шефът Венчо Златанчев отрече напълно упреците и посочи, че няма нито стопанство, нито градина, от която би могъл да зарежда детското заведение.
„Имам една крава, която дава два литра мляко за семейството ми. Единственото вярно е, че съпругата ми е главен счетоводител на детската градина. А ако Тимчев твърди всички тези неща съм готов да го подведа под съдебна отговорност. Той не е добре”, заяви Златанчев, уточнявайки, че градината се зарежда с хранителни продукти от фирма спечелила конкурс.
До дни се очаква да бъде извършена проверка в детското заведение.

 

 


ДЕКЛАРАЦИЯ

Общинското ръководство на ПП ГЕРБ гр. Сапарева баня, водено от принципите на откритост в работата с гражданите обръща внимание на всички писмени сигнали, постъпващи в приемната на председателя Росен Тимчев или в приемните на народните представители на ПП ГЕРБ от 10 МИР Кюстендил. Такива постъпили сигнали има относно снабдяването с храни на ОДЗ "Св. Анна" гр. Сапарева баня и ние поискахме незабавна проверка по подадения сигнал, така както сме правили винаги с подобни сигнали. По повод реакцията на председателя на ОбС и общински председател на НДСВ, бихме искали да му напомним, че всякакви определения и квалификации към председателя на ПП ГЕРБ г-н Росен Тимчев, който в случая изпълнява задълженията си на представител на управляващата партия могат да станат причина за съдебно дело за обида, съгласно действащото законодателство.

ПП ГЕРБ за пореден път осъжда изявленията на г-н Венчо Златанчев и напомня, че настоява за оставката му като председател на ОбС, поради непрекъснатите конфликти и невъзможност за работа с политическите сили в Община Сапарева баня.


УС НА ПП ГЕРБ
 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети