Наематели напускат офиси на ДНА в Дупница

Предстои нов търг само за кафенето и книжарницата, първия етаж става военно-исторически музей

Даниела Методиева
17.09.2010
размер на текста:

Наемателите в сградата на ДНА в центъра на Дупница започнаха да напускат офисите, след като договорите за наем и гратисния период за ползването им изтече още през месец март. От тогава досега, те плащаха наем само от месец за месец срещу издаване на фактури.
Двамата дупнишки адвокати Йонко Гергов и колежката му Юлия Динева вече освободиха помещенията и се преместиха в офиси в намиращите се близо до съда сгради. Все още не са напуснали наемателите на кафето и един от застрахователните брокери в града.
Причината двамата адвокати да напуснат офисите си е, че първият етаж в сградата на ДНА, където е и салона на киното, ще бъде превърнат във Военно-исторически музей, обясни Спас Говедарски, който отговаря за стопанисването на сградата като главен специалист към Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно почивно дело”. Офисът си ще се наложи да напусне и застрахователният брокер.
Спас Говедарски обясни, че търгът, който ще проведе изпълнителната агенция ще бъде само за помещенията, които имат самостоятелни входове и това са затворената от две години книжарница на гърба на сградата и кафето. Все още тече процедурата по определяне на условията и изготвяне на тръжните книжа.
Досега месечните суми, които са събирани от адвокатите и от брокера на недвижими имоти са от 130 до 210 лева, а наемателите на кафето плащат всеки месец по 1 200 лева.
След провеждането на търга ще започне ремонт на киносалона за обособяването му във военно-исторически музей, а на втория етаж стаите ще бъдат превърнати в класни стаи, в които ще се водят часове по история за учениците от Дупница, след като посетят музея.
Третият етаж на сградата на ДНА остава за офиси на офицерите от запаса и военно-инвалидите, обясни още Спас Говедарски.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети