Социалното министерство даде по-малко пари на община Дупница за храна на бедните

Даниела Методиева
17.09.2010
размер на текста:

Министерството на труда и социалната политика отпусна по-малко средства тази година за храна на бедните в община Дупница. По проекта за социална трапезария от 1-и октомври до 31-и декември ще се хранят 20 социално слаби по-малко, като от фонд „Социално подпомагане” тази година са заделили едва 14 157 лева.
Говорителят на общината Петя Хаздай обясни, че от услугата ще се ползват едва 99 социално слаби, като преди това ще има и пресяване на кандидатите по документи. Миналата година социалното министерство бе отпуснало пари за прехраната на 120 бездомници, хора на социални помощи, без доходи или близки и роднини, които да се грижат за тях.
Подаването на документите ще става в деловодството на общината до 27-и септември и след обработката им комисия, назначена от кмета Атанас Янев, ще бъдат класирани тези, които са най-нуждаещи се от този вид услуга.
Приготвянето на храната ще става в социалната трапезария. За инвалидите и възрастните хора тя ще се разнася по домовете в града и селата на общината с кола на социалния патронаж.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети