Потече вода в чешмите на село Усойка едва днес

Даниела Методиева
16.09.2010
размер на текста:

Вода в чешмите на село Усойка потече нормално едва днес, обадиха се читатели на DenNews.bg.
От последния протест в понеделник досега е имало подаване, но то не е било постоянно и отново е имало спирания в отделни части на денонощието, за което отново имаше сигнал от читатели в рубрика Коментари на DenNews.bg.
Днес проверихме на място каква е ситуацията с подаването на питейна вода в село Усойка, хората там обясниха, че едва от днес сутринта има нормално подаване, а предните дни заради вземане на проби от служители от ВиК-Кюстендил, водата е била спирана.
Жителите на село Усойка изчакват нещата да се нормализират и в чешмите им водата вече да не спира. Повечето от тях са на мнение, че така или иначе след най-много седмица те няма да имат проблем и режим на водата заради предстоящите дъждове, които ще напълнят резервоара над селото. 

Шест дни жителите на село Усойка протестираха срещу драстичния воден режим, на който бяха подложени от 12-и август, след като от ВиК-Дупница спряха кранчето на байпаса в съседното село Блажиево с обяснение, че е стигнал санитарния минимум на язовир Дяково. След като въпреки заканите проблемът не беше решен, жителите на Усойка излязоха на протести на 8-и септември и под засилено  полицейско присъствие пресичаха пешеходната пътека на Е-79. След като се заканиха, че положението ще стане неконтролируемо, на 13-и септември в селото пристигнаха депутатите от ГЕРБ Валентин Микев и Емил Гущеров, областният управител на Кюстендил Любомир Анчев, и шефовете на Кюстендилска вода Георги Георгиев и на ВиК-Дупница Василка Бельовска. След кратък разговор в кметството на село Усойка те се разбраха да започне подаването на вода от язовир Дяково. 
 

Най-четено

Темите от "Бобошево"

Етикети