Градска WC разнася воня под прозорците на община Кочериново

Тоалетната не е регистрирана в РИОКОЗ, оттам обаче обещават спешна проверка

Десислава Панайотова-Янкова
14.09.2010
размер на текста:

Гледката и миризмата са ужасни. Снимки: dennews.bg

Градска тоалетна разнася воня и мухи точно под прозорците на сградата на община Кочериново и обрича на адски изпитания живеещите в центъра граждани. И при топло, и при студено време хората не могат да проветряват домовете си заради рояците мухи и невероятната смрад, която се разнася от отдавна задръстената тоалетна. Мръсотията вече излиза и извън пределите на тоалетната, а за ужас на кочеринци роми я използват и посред бял ден без притеснение от минувачите.

Екатерина Спасова живее на метри от тоалетната.

Екатерина Спасова, чиято къща се намира само на 3 метра от очуканата сграда казва, че многократно е сигнализирала в общината, но мерки до момента не са взети.
„Писах писма с молба или да я почистят, или да я затворят. Но никакво отношение вече над година и половина след последното ми писмо”, приплаква възрастната жена.
Дворът й отдавна е опустял от гости. Но не защото жената е лоша домакиня, а защото никой не може да издържи на миризмата и гледката.
„Щом отворя прозорец или врата къщата ми се пълни със зелени мухи. Страшно е, а живея на пъпа на града. Принудена съм да проветрявам през прозореца на мазето, който е ниско от другата страна на къщата. Съседи даже ме плашиха да си мълча да не разсърдим кмета. Но може ли така да се живее! А и тези общинари не виждат ли, не усещат ли...Тоалетната е под техните прозорци”, недоумява Екатерина Спасова.
DenNews.bg потърси информация от РИОКОЗ-Кюстендил. Там тоалетната не е регистрирана от страна на общината.
„От вас разбираме за този проблем, защото до момента нямаме подаден писмен сигнал. Тоалетната не е регистрирана при нас и до момента не е проверявана. Веднага обаче ще предприемем проверка на място и ще се вземат мерки”, обеща инж. Димчева от РИОКОЗ-Кюстендил.

От РИОКОЗ обещаха спешна проверка.

Заместник-кметът на Кочериново Иван Минков увери, че до момента тоалетната е ремонтирана и почиствана няколко пъти, но общината не може да се пребори за запазване на подобренията.
„За да се реши проблема трябва да затворим тоалетната, но веднага изниква проблема, че мърсотиите ще започнат да бликат направо по улицата. Сега ще изчакаме предписанието на РИОКОЗ и ще решим дали да я затворим или да я регистрираме”, обясни за DenNews.bg Минков.
 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети