Вода ще има за Усойка, ВиК-Дупница започва захранване

Стачниците притиснаха депутати, областен управител, кметове и шефове на водни дружества с ултиматум

Даниела Методиева
13.09.2010
размер на текста:

Усойчани оставиха пешеходната пътека на Е-79 и с плакати тръгнаха към кметството с викове „Искаме вода!”. Снимка: dennews.bg

От днес започва подаване на вода от ВиК-Дупница към бобошевското село Усойка. Това бе едно от исканията, които предесаделят на стачния комитет Васил Соколов представи на пристигналите на място депутати от ГЕРБ Валентин Микев и Емил Гущеров, областният управител Любомир Анчев, управителите на водните дружества в Дупница и Кюстендил Василка Бельовска и Георги Георгиев, кмета на Усойка Красимир Николов и на община Бобошево Крум Маринов.
На шестия ден от блокадата на главния път имаше засилено полицейско присъствие, на място пристигна и началникът на РУП-Дупница Борислав Динев. Исканията на стачния комитет бяха връчени с ултиматум- или се намира изход на проблема с безводието още днес, или положението на главния път с блокадата става критично и без контрол.
Повече от 2 часа депутатите, кметовете и управителите на водните дружества разглеждаха исканията на стачния комитет и това допълнително опъна нервите на стачкуващите усойчани. Те оставиха пешеходната пътека на Е-79 и с плакати тръгнаха към кметството с викове „Искаме вода!”.
Пред изнервените жители управителят на дружество „Кюстендилска вода” Георги Георгиев обяви, че са спазени всички искания на протестиращите и от днес започва постоянно подаване от ВиК-Дупница по литър и половина на секунда, като успоредно с това ще започне захранване и с вода то кладенеца в село Усойка. Що се отнася до искането на стачниците между ВиК-Дупница и дружество „Кюстендилска вода” да бъде сключен договор за доставка на вода, Георги Георгиев обясни на стачниците, че това може да стане само след решение на Общинския съвет в Дупница.
От днес започва незабавното почистване на кладенеца до река Джерман и взимане на проби за анализ. Ще започне и подмяната на 500 метра водопроводна мрежа.

 

Най-четено

Темите от "Бобошево"

Етикети