30 полицаи пазят стачниците в село Усойка

Даниела Методиева
11.09.2010
размер на текста:

В продължение на 2 часа усойчини пресичат пешеходната пътека. Снимка: DenNews.bg

30 полицаи пазят протестиращите жители на село Усойка, които в продължение на два часа ще блокират движението по главен път Е-79. Стачкуващите преминават поетапно пешеходната пътека на международния път в центъра на селото придружавани от служителите на реда. Сред хората се прокрадва недоволство заради това, че полицаите вместо да следят движението на автомобилите, влизат в пререкания с тях.

Това е причината някои от шофьорите да не успяват да реагират навреме и има сериозни опасности от инциденти. Протестиращите обясниха, че вчера лек автомобил Жигули се е врязал в пресичащите на пешеходната пътека и на шофьора му е съставен акт.
Днес пресичането на пешеходната пътека ще продължи до 12 часа, но този път протестиращите са значително по-малко. Повечето от хората използват последните слънчеви дни, за да приберат селскостопанската си продукция.

Село Усойка още е без вода, въпреки обещанията на областния управител Любомир Анчев и обещанията на управителя на ВиК Дупница, както и на шефа на „Кюстендилска вода”.
Протестите на жителите на селото срещу безводието ще продължат и утре и следващата седмица, докато проблемът не бъде решен.
 

Най-четено

Темите от "Бобошево"

Етикети