Подаването на вода към Усойка няма да навреди на Дупница

Нашият ангажимент спира до село Блажиево, ако има проблеми, не са заради нас, казва ВиК шефът Василка Бельовска

Десислава Панайотова-Янкова
10.09.2010
размер на текста:

Василка Бельовска уточни, че няма да се рискува водоподаването към Дупница и общината. Снимка: dennews.bg

Подаването на вода към прежаднялото бобошевско село Усойка няма да навреди на Дупница и селата от общината.
Това увери ВиК шефът Василка Бельовска. Тя подчерта, че в договорките с дружеството „Кюстендилска вода” категорично е изяснено, че вода ще се подава към Усойка само когато ВиК-Дупница има възможност, т.е. нуждите на града и селата за питейна вода са 100% обезпечени.
„В момента заради засушаването риск за режим има навсякъде. Затова ние трябва да сме много внимателни. И точно затова сме договорили с „Кюстендилска вода” да помагаме, когато е възможно. Що се отнася до коментарите, че заради подаването към Усойка има опасност от въвеждане на режим в Горна махала, мога да кажа, че са изказани от некомпетентни хора. Горна махала и част от центъра се захранват от 11-кубиков резервоар, с който в момента няма никакъв проблем. Останалата част от града се захранва от друг резервоар, също 11-кубиков. И от двата се подава вода равномерно и проблем няма”, обясни за DenNews.bg Бельовска.
Иначе ВиК-Дупница в момента има отговорност да отвежда вода до дупнишкото село Блажиево, откъдето към Усойка трябва да се подава от „Кюстендилска вода”.
„Това е едната, техническата част - че ние имаме тръби до Блажиево и дотам трябва да отведем водата. Другата част е, че наистина не може да подаваме неограничени количества”, добави ВиК шефката.
По нейна информация вода към Усойка е подавано от 22 часа до 6 часа сутринта вчера, както и от 14 до 16 часа
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети