„Изнасилените” от Асандж с топли връзки в ЦРУ

DenNews.bg
08.12.2010
размер на текста:

Западни медии разкриха интересното минало на жените, които обвиниха създателят на скандалния сайт „Уикилийкс” (WikiLeaks) Джулиан Аснад в секс тормоз и заради които вчера той бе арестуван.
Анна Ардин - жената, подала оплакване в шведската прокуратура срещу Асандж, е работила за организация, свързана с ЦРУ. Според сайта CountrePunch в периода, когато е работила в Куба, тя е била активистка в Либералния съюз „Кубана”, ръководен от Карлос Алберто и свързана с ЦРУ.
Анна Ардин е гостувала през август в дома на Асандж в Швеция и е изпратила по интернет съобщение, че се намира на парти в дома на най-умния човек на света. След това жената, имала връзки с Асандж, е поискала съвет от полицията по какъв начин да подаде оплакване срещу него, че се е скъсал презервативът по време на полов акт между двамата. В резултат веднага е било повдигнато обвинение за сексуално посегателство срещу Асандж.
Целта на повдигнатото обвинение е била започването на процедура за задържане на Асандж, която е започнала през август в Стокхолм.
Според информацията Асандж се е запознал с жената, която е била на възраст около 30-те години и се е представила като Сара на един семинар. Тя се е настанила в дома му. Три дни след запознанството му със Сара се е запознал с друга жена с име Джесика, около 20-годишна. Според предположенията тя е била близка на Сара.
Според публикацията случаят е стигнал до това положение заради хаоса в шведското законодателство. Въпросната Джесика се е обадила на Сара и е изразила страх, че може да е пипнала СПИН от Асандж или да е забременяла. Тогава Сара е позвънила на Асандж и е поискала да напусне апартамента му. Въпросната Джесика също се е оплакала, че Асандж е отказал да ползва предпазни средства.
Полицията е разпитала двете жени и е стигнала до заключението, че те са потърпевши - че Джесика е била насилена сексуално, а Сара е станала прицел на сексуална връзка.
Асандж е казал, че не е направил нищо нередно и е бил и с двете жени по тяхно съгласие, информира news.bg.
Междувременно обществени организации в Русия обмислят да предложат Асанжд за Нобелова награда. Според източника подал информацията, тази мярка може да помогне на Асанжд в тази ситуация.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети