ГЕРБ порица своите от „Телефонната група”, Бойко иска парични наказания

DenNews.bg
08.12.2010
размер на текста:

Сред порицаните е и Емил Гущеров от Дупница. Снимка: btv

Депутатите от ГЕРБ, които откликнаха на частната покана с бонус подарък скъп телефон се разминаха само с порицание. На заседанието на Изпълнителната комисия на ГЕРБ снощи поведението на депутатите, сред които и народният представител от Дупница Емил Гущеров беше определено като недопустимо.
Депутатите от ГЕРБ няма да бъдат отлъчени от редиците на партията, а получиха „порицание“.
За тях остава само моралната отговорност, а комисията прие за достатъчно наказание реакцията на медиите и на обществото.
„Считаме, че поведението на тези депутати от ГЕРБ е недопустимо и е в разрез с ценностите и устава на парията“, коментира съпредседателят на партията Красимир Велчев.
Днес премиерът Бойко Борисов обаче поиска Етичната комисия в Парламента да накаже утре с половин заплата депутатите, подлъгани от медиен експеримент с обещания за скъпи телефони.
Скандалът с 16-те народни представители избухна преди седмица след като журналисти под прикритие от bTV и „168 часа“ поканиха 38 депутати на представяне на луксозни GSM-и с обещанието, че всеки ще получи подарък – по един скъп апарат.
На поканата се отзоваха представители на почти всички парламентарно представени партии, които предпочетоха да отидат на събитието, вместо да присъстват на заседание в пленарната зала.
Само депутатите от „Синята коалиция“ не посетиха презентацията.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети