Досъдебно производство срещу неизвестен извършител за взривеното такси в Дупница

Даниела Методиева
08.12.2010
размер на текста:

Цялата предна част на таксито е унищожена.

Досъдебно производство срещу неизвестен извършител е образувано в прокуратурата в Дупница за взривянето на таксито на улица „Цар Иван Асен II”.
Версията на собственика й Стоян Илиев е, че това е дело на предишния му шеф, собственикът на таксиметрова фирма „Елит такси” Пламен Миланов, който го заплашвал на два пъти, последно преди две седмици.
Въпреки това, Миланов все още не е привикван да дава показания в полицията и прокуратурата, стана ясно днес.
И днес взривеното такси стои пред къщата, където сега живее Стоян Илиев на „Цар Иван Асен II”, тя само е изтеглена на тротоара, а на предното стъкло е поставен найлон.

Пламен Миланов все още не е привикван на разпит.


Таксиметровата кола се взриви вчера през нощта, като живеещи на улицата обясниха, че са чули в просъница няколко последователни взрива.
Цялата предна част на колата е обгоряла, иpвън строя е двигателя, таблото, двете предни гуми, стъкло и седалки са унищожени напълно. Частично засегната е и паркирано жигули, собственост на съседа на Стоян Илиев- Йордан Велков.
Това е вторият инцидент с таксито на Стоян Илиев. Той твърди, че след като напуснал фирмата на Пламен Миланов, отново бил заплашван от него. Същата нощ било счупено задното стъкло на колата. Тогава шофьорът бе подал жалба в полицията и прокуратурата, но преписката приключи срещу неизвестен извършител.
Има вероятност колата да е подпалена от случайно минаващи подпийнали след Никулден младежи, тъй като от близо две седмици улица „Цар Иван Асен II”е без осветление. И след взривяването на колата, уличните лампи не работят.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети