Такси се взриви в Дупница, собственикът обвини Пламен Миланов

Стоян Илиев се отказал от фирмата на главния свидетел срещу Братя Галеви през май, той го заплашил още тогава

Даниела Методиева
07.12.2010
размер на текста:

Таксито вече става само за вторични суровини. Снимки: dennews.bg

Таксиметрова кола, собственост на фирма „Сити такси” се е взривила тази нощ на улица „Цар Иван Асен II” в Дупница. За секунди огромен пламък осветил къщите наоколо, а от ударната вълна автомобилът, който бил с пълна газова бутилка, се спуснал на няколко метра и пламъците обхванали електрическото табло. Огънят тръгнал и към паркирано наблизо 30-годишно жигули.
Само късметът и бързата намеса на пожарната е предотвратила трагедия, тъй като срещу таксито има гараж за ремонт на автомобили, а пред него са паркирани джипове и няколко леки коли.

Собственикът Стоян Илиев е категоричен, че това е дело на Пламен Миланов.


Собственикът на таксито Стоян Илиев разбрал за бушуващите пламъци под прозореца му от колеги от фирмата, които го събудили малко след полунощ.
Малко след това се събудил и собственикът на жигулито Йордан Велков, който е съсед на Стоян и видял, че колата му гори под прозореца на стаята, в която спи.
Веднага били извикани екипи на пожарната, за да гасят. Истинско чудо е, че не са пострадали и други паркирани наблизо коли и че не се е запалило електрическото табло, към което са прикрепени електромерите на няколко къщи.
Стоян Илиев е категоричен, че това взривянане на колата му дело на ключовия свидетел по мегаделото срещу братя Галеви Пламен Миланов, с когото преди две седмици се разминали с колите си и Миланов му се заканил недвусмислено, като прокарал ръка по гърлото си.
Версията на Стоян Илиев е, че таксиметровият бос Миланов го е нарочил, тъй като шофьорът си позволил да напусне фирмата му, след като изплатил 30 000 лева за аренда на колата.

Съседът Йордан Велков също е потърпевш, жигулито му е обгоряло в задната част


„В продължение на 2 години всеки ден отделях от оборота си по 33 лева, за да мога да изплатя колата, която взех на изплащане от Пламен Миланов. Когато направих и последната си вноска, реших да напусна фирмата му и да премина към „Сити такси”. Когато залепих стикерите, Пламен Миланов ме заплаши, че няма да остави така нещата и ще ми счупи главата. Същата нощ някой счупи задното стъкло на таксито, тогава с Теменужка, с която живеем на съпружески начала, бяхме наели апартамент на центъра на улица „Хан Крум”. Подадох жалба в полицията и прокуратурата, но преписката приключи срещу неизвестен извършител”, обясни Илиев.
Улица „Цар Иван Асен II” в Дупница е без осветление от близо две седмици. Каквото и да е станало преди взривяването на автомобила, няма как да се види от когото и да било, коментираха съседи на Стоян Илиев. Някои от тях бяха склонни да мислят, че по-скоро пияни младежи, празнували Никулден, са хвърлили нещо и това е причинило взривяването на автомобила.
Колеги на Стоян Илиев, пристигнали на място обясниха, че щом колата е обгоряла основно в предната част, значи някой е поставил запалителна течност.

Още подробности очаквайте по-късно

 
 


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети