За първи път от години времето спря жп движението в Дупнишко

Паднала скала блокира гара Дяково, дъждът заплаши товарните влакове от пожар в Големо село

Десислава Панайотова-Янкова
04.12.2010
размер на текста:

Коловозите за товарните влакове на гара Големо село са под вода. Снимки: dennews.bg

Паднала скала на релсите в участъка на гара Дяково преустанови движението на всички влакове днес следобед. Инцидентът стана малко след като беше издадено разпореждане за спиране на товарните влакове през Големо село, заради проливния дъжд и дълбоки локви образували се по коловозите.

Ако двигателите на влаковете се намокрят има опасност да се запалят при движение.


Композиции натоварени с въглища от Бобов дол бяха принудително спрени в Големо село, заради опасността влаковете да се запалят.
Служител на гарата обясни, че това е първият случай в дългогодишната му кариера, в който се налага движението да бъде спряно заради климатични условия.
„Има опасност влаковете да се запалят, ако ги пуснем през наводнените уъчастъци, защото двигателите им се намират ниско. Ако се намокрят със сигурност ще аварират”, обясни той за dennews.bg.
Докато жп служителите в Големо село оглеждаха за пореден път състоянието на релсите дойде новината и за падналата в Дяково скала. В късния следобед през Големо село продължаваха да се движат пътническите влакове, защото те се движат по коловози разположени встрани от наводнените релси на товарните машини. Ако и трасето на пътническите влакове бъде наводнено ще доведе до спиране на цялото движение, обясниха жп служители.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети