Зам.-шефът на „Охранителна полиция” в Дупница подаде молба за пенсиониране

Все още няма резултати от издирването на извършителите на въоръжения грабеж на златарското ателие в центъра на града

DenNews.bg
03.12.2010
размер на текста:

В сградата на полицията в Дупница все още вървят разпити.

Заместник-началникът на сектор „Охранителна полиция” към РУП-Дупница Стефан Манчев е подал молба за пенсиониране. От 16-и януари следващата година мястото му ще бъде освободено, като предстои назначаването на негов заместник.
Стефан Манчев дойде в полицията в Дупница с екипа на предишния началник на управлението в града Райчо Омерски.
Манчев бе наказан с порицане по Закона за МВР, след като на 9 април психично болният Венцислав Нушков подкара полицейска кола, след като бе пуснат от ареста. Младежът катастрофира с патрулката на метри от натоварения трафик по Е-79, а патрулката беше напълно изпепелена. След разследване по Закона за МВР освен Манчев, с порицания бяха наказани сержантите от КАТ, оставили автомобила си без надзор и с ключове на таблото - Васил Дашов и Ивайло Даскалов, прекият им ръководител инспектор Васил Уваков, началникът на сектор “Пътна полиция” Николай Вуковски. Малко след това Вуковски подаде молба за пенсиониране.
Все още няма резултат от разследването на дръзкия въоръжен грабеж центъра на Дупница в сряда вечерта, когато четирима маскирани като полицаи с бронежилетки, маски на главите и автомати нападнаха златарско ателие.
Директорът на Областната дирекция на полицията в Кюстендил Георги Джоглев обясни, че на този етап криминалистите нямат информация, която би могла да заинтригува медиите. Обирът, който стана в обект, охраняван от СОТ към полицията в Дупница е причина за нагнетяване на голямо напрежение сред дознателите и криминалистите, разкриха източници близки до полицията. Разпитите на криминалния контингент продължават, но засега без резултат.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети