ВиК-Паничище се измъква от кризата без загуба

Съветниците в Сапарева баня похвалиха управителя Иво Иванов, че дружеството няма задължения към НОИ

DenNews.bg
29.12.2010
размер на текста:

Съветниците приеха отчета на ВиК-Паничище без дебати. Снимка: dennews.bg

ВиК-Паничище успя да се измъкне от първите 9 месеца на годината в криза с нулиран отчет. Крайната сметка от активите и пасивите на дружеството показват, че то излиза без печалба, но което е по-важно-без загуба.
Това пък даде възможност да общинските съветници в Сапарева баня не само да приемат без дебати отчета на ВиК, но и да похвалят управителя Иво Иванов, че няма задължения към НОИ. Този резултат в годината на криза, според тях, си е направо геройство.
Освен това ОбС прие решение с което даде право на кмета Сашо Иванов да промени договора за управление на Иво Иванов, включвайки в него конкретни социални придобивки, които до момента той не е могъл да ползва. Тази докладна и коментарът на ОбС-шефът Венчо Златанчев, че Иво Иванов не може да излиза в отпуск, когато си поиска, предизвика недоволството на Валентин Кюркчийски. Според него текстът уронвал престижа на Иванов. „Не е редно да се пише и казва, че Иванов не може да излиза в отпуск когато си поиска и без да се отчита за това, защото никога не го е правил. В тези думи личи недоверие от страна на ОбС, което не е редно. Иванов работи и в извънработно време, а камо ли да си помисли да излезе в отпуск при наличието на голяма авария или неотложни задължения. Да, той трябва да уведомява кмета за отпуските си, но не е редно да се действа с недоверие, защото той е съвестен управител”, коментира Кюркчийски.
В края на краищата Иво Иванов получи правото на платен отпуск, но при всяко желание да използва дни почивка трябва да уведомява кмета Сашо Иванов и да изчаква неговото „да” на молбата.
„Това беше редно да стане, но тъй като принципал на дружеството е Общински съвет, трябваше да има решение на съветниците”, коментира градоначалникът.
 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети