Служители на ДАИ от Враца са задържани с подкуп при полицейска акция

29.12.2010
размер на текста:

 

Двама служители в областния отдел „Контролна дейност” в ДАИ- Враца са задържани с току що получен откуп по време на специализирана полицейска акция, съобщават от Пресцентъра на МВР.
При претърсването на двамата и служебния им автомобил, полицаите иззели 640 евро и 1350 лева, пистолет „Макаров” с осем патрона в пълнителя и четири мобилни телефона, ползвани от държавните служители. Бързо е изяснено, че те взимали парите от водачи на товарни автомобили – чужденци, за да не им съставят актове за констатирани нарушения.
Установени са и чуждите шофьори, които са поканени да дадат пояснения пред съдия.
Служители на Икономическа полиция, съвместно с колегите им от Охранителна полиция при ОДМВР-Враца проведоха специализирана полицейска операция на територията на Враца. Акцията е предприета след сигнали за системно принуждаване на чужди и български водачи на моторни-превозни средства нерегламентирано да дават пари на служители от ДАИ.
Това е бил поводът служители на Икономическа полиция, съвместно с колегите им от Охранителна полиция при ОДМВР-Враца.
Двамата служители на автомобилната администрация са задържани с полицейска мярка за 24 часа, образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.301 от НК.
Продължават процесуално-следствените действия.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети