Замразяват пътя за Сапарева баня с недовършения ремонт през зимата

Десислава Панайотова-Янкова
28.12.2010
размер на текста:

При село Овчарци движението става само в едното платно. Снимка: dennews.bg

Ремонтът на пътя от Дупница за Сапарева баня ще остане замразен през зимата. Това собщи кметът на курортната община Сашо Иванов. Спирането на строителните работи се налага заради студеното време и паднал сняг. Реконструкцията, която се извършва от Областно пътно управление-Кюстендил ще продължи едва през април.
До тогава пътят ще остане така както го завари студеното време-в дупки и ограничения на движението. Особено опасен е участъкът преди село Овчарци от Дупница, където движението е отбито в едното платно на моста на река Горица. Затова всички шофьори трябва да са изключително внимателни и да се движат с ниска скорост. Започнатият ремонт ще усложни и зимното почистване, тъй като на места асфалтът беше нарязан, заради което са се образували прагове по шосето. Така машините няма да могат да събират изцяло падналия сняг.
„Непрекъснато получаваме сингали от граждани, заради проблеми с движението. Ние също констатираме забележки, тъй като заради недовършения ремонт се усложнява както движението по самия главен път, така и по второстепенните улици. Затруднено ще бъде и почистването през зимата”, обясни Иванов.
Въпреки че общината не е натоварена с ремонта и подръжката на междуградския път, кметът обясни ненавременното стариране на работата с обжалване на процедурата.
„Такива са правилата. Трябва да се изчака този срок. За жалост това доведе до започване на ремонта в самото начало на студеното време и той не можа да бъде завършен. Това са процедурите по закон”, отговори Иванов на въпроса, защо въобще ремонтът беше започнат през ноември вместо да се изчака пролетта
Екипът на dennews.bg също апелира за внимание от страна на шофьорите, за да се избегнат неприятни инциденти. За да избегнете критичните участъци може да минете през пътя от „Самоковско шосе” за Сапарева баня.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети