Париж забрани джипове из градските улици

DenNews.bg
28.12.2010
размер на текста:

Снимка: focus.si

Собствениците на джипове и автомобили с големи дизелови двигатели в Париж вече няма да могат да шофират с тях по градските улици. Забраната е част от програмата на Париж за по-чист въздух.
От кметството препоръчаха на собствениците да си купят подходящи за градски условия автомобили, ако искат да се возят в собствен транспорт.
Париж, заедно с други френски градове, като Лион и Гренобъл ще въведат ограниченията до края 2011 година или най-късно до началото на 2012 година.
Все още не е уточнено какви точно автомобили нямат да бъдат допускани в централната част на градовете.
Според информацията SUV возилата със сигурност попадат в списъка с нежелани гости в града, заедно с автомобилите с големи дизелови двигатели, но към момента не е определена максималната кубатура или мощност на двигателите, които ще могат да се движат свободно в града.
Вероятно ще бъдат определени зони с "ниски емисии", през които ще може да се преминава с определен тип возила, в определени часове и срещу определена сума.
В много други европейски градове, като Лондон и Берлин, вече действат подобни зони с "ниски емисии", в които се налагат различни ограничения за преминаване, информира automedia.bg.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети