Модел от Дупница държи нивото на висшата мода в Испания

Между ревютата и уроците златната медалистка от СОУ „Паисий Хилендарски” Цвети Венкова прави свои колекции ексцентрични дрехи за истински жени

Даниела Методиева
23.12.2010
размер на текста:

-Цвети, за празниците ще си идваш ли в Дупница?
Не, тази година няма да мога си дойда, защото нямам никакво свободно време. Има много неща, които трябва да довършвам, предстои ми и предаването на финалния проект който включва тоалети, аксесоари, колекция рисунки, доклади....
- Какво представлява този твой финален проект?

Един от многобройните аксесоари, които красят авторските тоалети на бъдещата дизайнерка.


Трябва да довърша цяла колекция от 70 модела на дрехи и отделно 300 аксесоара. Също така бук със снимки на моделите, списание, направено пак от мен, което представлява темата на колекцията, и разбира се, много, много рисунки. Много учим, не ни остава никакво свободно време почти.

Цвети залага на ексцентричността в тоалетите си.

А като има такова, работя като модел в една от най-големите агенции в Испания Grupo Exclusive. Отделно от това се записах и на семинар по графичен дизайн и се уча да прява уеб страници. Все пак баща ми се занимава с това и поне някаква представа от работата.
- Как влезе в училщето за мода във Валенсия?
Държах изпити, още докато бях в България. Докато учех в СОУ „ Свети Пайсий Хилендарски” в Дупница взех българска и испанска диплома. Много съм доволна от подготовката в това училище, защото от първата година тук в Испания и досега не съм имала никакъв проблем с езика. А при дипломирането ми в СОУ „Паисий Хилендарски” ми дадоха и златен медал за отличен успех.
- Как се чувстваш в Испания, как прекарваш свободното си време?

Дрехите, изработени от Цветина подчертават женствеността.


Много се радвам, че съм тук, защото от малка мечтая да живея в тази страна и именно тук да се занимавам с мода като за начало. Вече имам и много приятели от различни националности. Но за свободно време не може и да става въпрос, защото работя и като модел. Ако излизам, то е с хора, които също се занимават с мода и забавленията ми са примерно да отида на някое ревю или шоу рум. Вече се снимах и в каталог за висша мода, за марката Badenes Vera и Espai Imatge съйщо.
-Когато правиш своите тоалети имаш ли предпочитания към цветове, материи?
Любими цветове и материи нямам, но обичам предимно да правя рокли, защото те подчертават женствеността. Но определено търся ексцентричността в дизайна.

Тук в ролята на модел с рокля.


-Какво би препоръчала на дамите какви правила да спазват при обличане?
Ще им препоръчам да слушат сърцето си и да се обличат така, както им харесва на тях самите. Защото тенденциите ги определяме ние самите. И най-големите марки използват услугите на така наречените „куул хънтърс”, които обикалят и снимат гората по улиците и заведенията. После правят скици на всичко което им хареса и им привлича вниманието, а след това целия този материал го дават на големите марки.
- В този смисъл, какъв ще бъде финалният ти проект, който готвиш?
За него съм си избрала вдъхновението да ми е стилът на улицата, известен повече като STREET STYLE
- Как ще прекараш Бъдни вечер, Коледа, Нова година?
Тъй като няма да мога да бъда със семейството ми в Дупница по празниците и най-вероятно ще прекарам Бъдни вечер и Коледа с приятели, обсъждайки новите модни тенденции. Задължително ще им покажа как празнуваме в България един от най-хубавите празници. А за Нова година още нямам планове. Много обичам тази част на годината, защото тогава е и рождения ми ден- на 4-и януари.

 

Цветина Венкова е от Дупница и е на 20 години. Родена е на 4-и януари 1990-а година в известната лекарска фамилия Кацарови. След завършване на средното си образование, вече трета година тя учи моден дизайн в испанския град Валенсия. Амбициите й са да продължи да работи в тази сфера и вече има свои проекти, а когато не учи, работи като модел.

Последни интервюта

Етикети