Детската градина в Сапарева баня стана за час Лапландия

Десислава Панайотова-Янкова
23.12.2010
размер на текста:

Послушните деца получиха подаръци преди Коледа. Снимка: dennews.bg

Детска градина „Св. Ана” в Сапарева баня стана за час Лапландия. С приказна феерия хлапета и преподаватели отбелязаха настъпващите празници без да дадат на пролетните температури навън да стопят коледното вълшебство.
Танцът на малките снежинки стана още по-красив на фона на яркото слънце, а джуджетата на Дядо Коледа разкриха как сръчно правят подаръците за под елхата. Впрягът еленчета начело с Рудолф пък дори запяха след като в градината влезе лично добрият старец.
Всички деца от четирите групи на забавачката се включиха в празничната програма с тенци, песни и сценки, преди заслужено да разтворят подаръците от Дядо Коледа в аванс.
Той лично изгледа търпеливо програмата подготвена от осемте учителки в градината, а преобразената като Снежанка преподавателка Цветанка Софрониева подсказваше реплики, въпреки че влезе напълно в образа на снежната принцеса.
Преобразената като най-бъбривото и знаещо джудже учителката Мария Стоянова пък умело режисираше пиесата, в която беше и главен герой. В тържеството днес се включиха и мъниците от яслата, които не пропуснаха да усмихнат добрия старец със стихотворения. А облечени в народни носии деца разиграха приказката „Дядо вади ряпа” преди малки коледари да наредят в стихотворна форма пожеланията си за здраве, плодородие и берекет. Хванати на общо хорце с Дядо Коледа и Снежанка децата сложиха край на приказката преди да изтичкат към приказните празници, които ги чакат тези дни.
„Въпреки че имахме малко време за подготовка децата се представиха блестящо. Винаги е по-добре те самите да са главни герои в тържествата, отколкото да каним гости”, обобщи добрите отзиви на публиката директорът на ОДЗ „Св. Ана” Емилия Попова.

Снимки вижте в рубриката Денят в снимки, а кадри от спектакъла на видео в Начало

 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети