Случаят в Горна Оряховица загадка и след петорната експертиза

dennews.bg
22.12.2010
размер на текста:

И петорната съдебно-медицинска експертиза не дава ясен отговор било ли е живо бебето от Горна Оряховица. Това става ясно от публикуваното днес съобщения на сайта на Окръжна прокуратура във Велико Търново, която гласи следното:
„Във връзка с повишения медиен интерес към разследването по ДП №232/2010г. по описа на ОД на МВР-В.Търново, водено срещу ВИНОВНИТЕ ЛИЦА, които за периода от време от 28.11.2010 г. до 30.11.2010 г., в гр. Горна Оряховица, в МБАЛ “Св. Иван Рилски” ЕООД гр. Горна Оряховица, ул. “Отец Паисий” № 72, умишлено причинили смъртта на новородено дете от мъжки пол, син на Б.Т.Г. ,като деянието е извършено от длъжностно лице, при или по повод изпълнение на службата му по отношение на малолетно лице, което се намирало в безпомощно състояние, Окръжна прокуратура във Велико Търново пояснява,че петорната съдебно-медицинска експертиза е постъпила по делото на 22.12.2010г.
Точка 4 от заключението й гласи,че „поради проведените реанимационни мероприятия,включващи аспирация и обдишване с Амбу е невъзможно с категоричност при морфологичното изследване да се определи дали плодът е извършвал дихателни движения,т.е дали е живородено.”
Предстои анализиране на експертизата заедно с другите доказателства по делото,събрани до момента.Последващите действия по разследването ще бъдат съобразени с доказателствената съвкупност и със закона.
Напомняме,че досега не са привлечени лица в качеството им на обвиняеми”.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети