С иск за 1 лв. Росен Тимчев съди шефа на ОбС-Сапарева баня за обида

Докато чака извинение от Златанчев лидерът на ГЕРБ готви лавина от дела срещу общинари взимали го на подбив

dennews.bg
21.12.2010
размер на текста:

Росен Тимчев(вдясно) дойде заедно с адвоката си Красимир Ранов. Снимки: dennews.bg

С иск за 1 лев лидерът на ГЕРБ в Сапарева баня Росен Тимчев съди председателя на Общински съвет-Сапарева баня Венчо Златанчев. Ход на процеса беше даден днес в Районен съд-Дупница. Повод за делото са думите на Златанчев, че Тимчев е „психично болен и е убиец на онкоболни”, изказани от ОбС-шефа покрай скандала, в който той беше набеден, че зарежда с продукти от стопанството си детската градина в курортния град, в която главен счетоводител е съпругата му.
До 1 март Златанчев може да се извини публично и процесът да бъде прекратен. Таза възможност днес бе дадена от съдията по делото Анета Илинска.

Златанчев твърди, че не е наричал Тимчев психично болен, а неуравновесен.


Това дело се оказа загрявка за най-върлия опозиционер на кметския екип в Сапарева баня, защото докато чака извинението от Златанчев Росен Тимчев има намерение да образува лавина от дела срещу общинари взимали го на подбив.
„ДАНС вече работи по сигнали срещу 70% от служителите на община Сапарева баня за източване на европейски и общински средства. Вече има сериозни атаки срещу мен, разнасят се какви ли не слухове и в скоро време ще заведа дело и срещу хора от общината”, закани се след заседанието Тимчев.
Днес в съдебна зала не бяха допуснати журналисти.
На делото Златанчев пристигна сам и не пожела да бъде представляван от адвокат. Пред dennews.bg той обясни, че не е споменавал, че Тимчев е психично болен, а неуравновесен.
„Аз преди една година организирах два автобуса с хора от Сапарева баня, които защитиха майката на Тимчев д-р Константа Тимчева, когато по политическа поръчка искаха да я отстранят”, обясни Златанчев.
„Как може да ме нарича убиец на онкоболни, при положение, че моята майка спаси живота на жената на Златанчев. Аз ще бъда благосклонен и ще дам още една възможност на Венчо Златанчев, да се извини до следващото заседание по делото. Това може да направи пред медиите и в предаване по местна кабелна телевизия”, обяви след заседанието Росен Тимчев. Той беше представляван от приятеля си по опозиционна линия адвокат Красимир Ранов, който освен юрист е изтъкнат член на ОДС в курортната община.
 

 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети