Природни бедствия съсипват бизнеса на Кольо Илиев

DenNews.bg
17.12.2010
размер на текста:

Кольо Илиев

Природни бедствия дръпнаха сериозно от печалбата на дупнишкия бизнесмен Кольо Илиев, който държи най-големия пункт за вторични суровини в Югозапада. След големия пожар в средата на септемрви, който нанесе щети за близо половин милион лева, сега предприятието „Феникс-Дупница” се възстановява от страшните последици от наводнението преди 2 седмици.
Работниците на фирмата все още не могат да изчистят халетата и машините от тинята и калта, залели целия имот при излизането на река Джерман от коритото й на четвърти и пети декември.
„Наводнението направо ни отнесе. Точно се бяхме осъзнали след пожара и се случи втора беля. Сега щетите са много повече”, обясни за dennews.bg Илиев.
По негови сметки три месеца ще са му необходими, за да се съвземе.
„Добре че машините и сградите са застраховани и очаквам, че по тях щетите ще ни бъдат изплатени. Голяма е загубата от материалите, защото тях няма как да застраховам и предпазя. Съсипани са вторични суровини за хиляди левове”, добави той.
Голяма част от поточните линии и балиращите машини са аварирали при наглуването на водата, което спряло работата за дни.
„Феникс-Дупница” държи разделното събиране в почти целия Югозапад. Отпадъците се разделят, балират и изпращат на заводи в страната и Европа за рециклиране.
Добрата новина, която отчита Илиев, е че все повече хора започват да сортират боклука си и количествата рециклирани отпадъци нараства с всяка година.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети