СДС иска Борисов да разобличи бонусите от Дядо Коледа за чиновниците

DenNews.bg
17.12.2010
размер на текста:

Сините питат защо Дядо Коледа за едни е щедър, а за други не. Снимка: corbis

СДС настоява премиерът Бойко Борисов да обяви публично всички бонуси в държавната администрация. Според сините Дядо Коледа е раздавал допълнителни възнаграждения не само в агенцията „Пътна инфраструктура” и не само по Коледа, а целогодишно.
„Управляващите трябва да обяснят защо има пари за допълнително материално стимулиране от по две-три средни заплати в администрацията, а не за изкуство и пенсии”, заяви депутатът от "Синята коалиция" Михаил Михайлов.
Като пример за подобно стимулиране от СДС дадоха Министерството на околната среда и водите (МОСВ). За три месеца през 2009 г. - между септември и декември, само в централната администрация на МОСВ са раздадени 466 000 лв., а за 10-те месеца на тази година са изплатени 51 процента от планираните средства - близо 500 000 лв., като е предвидено до края на 2010 г. да бъдат раздадени общо 768 655 лв. Посочи Михайлов.
От СДС раздадоха писмен отговор на министър Нона Караджова до депутат на ГЕРБ за сключени граждански договори и раздадени допълнителни материални стимули в МОСВ.
„Преди няколко дни изнесохме данни за това, че Дядо Коледа се е настанил в агенцията "Пътна инфраструктура", сега получихме данни, че той не стои само там, а обикаля и в други министерства през цялата година”, каза Михайлов.
На 14 декември СДС поиска оставката на ръководството на Агенция "Пътна инфраструктура" заради данни, че там всеки месец са раздавани по близо 300 хил. лв. бонуси на служителите. В отговор беше заявено, че заплатите и бонусите в агенцията ще бъдат обявени в интернет, а шефовете й уточниха, че въпросните бонуси били не за един, а за десет месеца и са дадени заради много работа.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети