Задържаният за грабежа на златарското ателие в Дупница самоковец остава за постоянно в ареста

Даниела Методиева
15.12.2010
размер на текста:

Георги Николов и днес си тръгна от съда с белезници. Снимка: dennews.bg

Задържаният за въоръжения грабеж на златарското ателие в Дупница Георги Николов от Самоков остава за постоянно в ареста. Това постанови днес състав на Кюстендилския окръжен съд, след като Николов обжалва решението на съдия Илиана Димова от Дупница от 9-и декември. И окръжните магистрати потвърдиха мярката, наложена от съдия Димова, защото повдигнатото срещу него обвинение е за тежко углавно престъпление, вече има четири присъди, три висящи производства и че са налице всички предпоставки да се укрие или да извърши друго престъпление.
Говорителят на държавното обвинение в областния град Марияна Сиракова обясни, че опитите на Георги Николов да оспорва постоянната мярка са изчерпани и докато тече досъдебното производство той остава в следствения арест в Дупница.
И на днешното заседание в Кюстендил от Самоков пристигна бременната в седмия месец приятелка на Георги Елена, която след като разбра, че бащата на детето й остава зад решетките, отказа коментар и помоли повече да не бъде обезпокоявана.
Георги Николов бе задържан в следствения арест в София, след като се бе предал сам, когато разбрал, че е обявен за общодържавно издирване.
Според приятелката му той е натопен, но детекторът на лъжата бе отчел, че Георги лъже при отрицателния отговор на въпроса участвал ли е във въоръжение грабеж на 1-и декември в Дупница.


 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети