Сестри пълнят графика в психиатрията в Дупница

Даниела Методиева
15.12.2010
размер на текста:

Още една медицинска сестра трябва да бъде назначена в психиатрично отделение на общинската болница в Дупница, за да може да се попълни графикът за дежурствата. Това съобщи управителят на здравното заведение д-р Любомир Таушански.
Само един лекар в момента има в отделението и това е завеждащият д-р Алекдандър Паризов. На щат при него има четири медицински сестри, но е необходимо да бъде назначена още една за да се спазят изискванията за почивки след дежурствата.
Д-р Паризов остана сам в отделението след конкурса за завеждащи, при който той бе избран да ръководи психиатрията. Неговата предшественичка д-р Илка Иванова обяви първо, че ще заведе дело, но след това се отказа. Тя напусна общинската болница, а заедно с нея си тръгна и колежката й д-р Тренева. След като и двета напуснаха, д-р Таушански обяви, че не е необходимо назначаването на нов лекар, тъй като д-р Паризов щял да се справи и сам.
Все още не е ясно дали леглата в психиатрично отделение на общинската болница в Дупница ще бъдат намалени заради изискванията на Министерство на здравеопазването. Ако това стане, от 10 легла, ще останат само 8.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети