Лихварят Димитър Величков-Фаса излезе на свобода

dennews.bg
14.12.2010
размер на текста:

Лихварят Димитър Величков- Фаса излезе на свобода. Той плати паричната си гаранция от 5 000 лева и вече може да бъде забелязан по улиците на Бобов дол.
До освобождаването на Димитър Величков срещу 5 000 лева се стигна, след като Софийския апелативен съд измени наложената му от окръжните магистрати в Кюстендил постоянна мярка „задържане под стража”.
В мотивите за пускането на свобода на лихваря, Софийския апелативен съд посочи, че не е налице опасност Димитър Величков да се укрие, да извърши ново простъпление или по някакъв начин да възпрепятства разследването срещу него.
Въпреки това клиентите му, които си позволиха да свидетелстват срещу него при задържането му, се чувстват притеснени и не без основание. Причината за това са до болка познатите им методи на Величков да бие.
Бобовдолският лихвар бе задържан по време на операция „Лихварите”, заедно с него в ареста компания му правиха сина му Радослав и ромския тартор Ивайло Тодоров-Кавала.
От дома на Величкови бяха иззети 7 тетрадки с имена на длъжници, лични карти, дебитни карти с пин кодовете, 4 карти за регистрация на МПС, 3 нотариални акта, документи за покупко-продажба на автомобили, договор за лизинг на лека кола и запис на заповед за сумата от 3 000 лева.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети