Сините искат оставката на цялата пътна агенция заради тлъсти бонуси

DenNews.bg
14.12.2010
размер на текста:

СДС иска оставката на цялото ръководство на "Пътна инфраструктура" заради сериозни нарушения в управлението й и ежемесечното раздаване на тлъсти бонуси. Всеки месец 130 служители в централата са си делили 300 000 лв. под формата на допълнителни възнаграждения. Отделни висши служители са получавали бонуси от почти 9000 лева, заяви депутатът Ваньо Шарков. В правния отдел над 20 служители взимали допълнително по 5000 лв. на месец над заплатата си.
"Това се случва, при условие, че през тази година в България няма да има коледни добавки към пенсиите и заплатите, като премиерът се оправдава, че парите отиват за инфраструктура", заявиха от СДС.
Има данни за безобразия в такива размери, че оставането на ръководството може да дискредитира цялото правителство, заяви депутатът Ваньо Шарков, цитиран от в. "Дневник".
Преди време сините се възмутиха, че в "Пътна инфраструктура" до август са изплатили около 1,5 млн. лв. като допълнителни възнаграждения на служители. Сумите не били планирани в бюджета на агенцията и върху тях не са платени осигуровки.
Днес СДС обвини агенцията и че е виновна за незаконно строителство от страна на изпълнителите на магистрала "Тракия", за бездействие по промените в проектите за изграждане на шест съоръжения, както и за системно нарушаване на българското законодателство. Ставало въпрос за 3 надлеза и 3 моста, разрешения за строителството на които били издадени след започване на строежа, а някои дори след завършването им.
От СДС предупреждават, че тези нарушения излагат на риск финансирането на магистралата с европейски средства и накрая всичко ще бъде платено от българския данъкоплатец.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети