Социалните изненадани от баща убиец

DenNews.bg
13.12.2010
размер на текста:

Само най-малките са деца на убиеца. Снимка: dir.bg/bulphoto

Социалните са изненадани от трагедията разиграла се снощи в ловешкото село Торос, при която пастрок уби на място едно от петте деца в семейството.
До страшния инцидент в социалната служба в Луковит не е постъпвал нито писмен, нито устен сигнал, че децата са в риск. В училището и детската градина посещавани от децата също нямало сигнали, че те са в опасност или липсват достатъчно грижи.
Снощи след запой в къщата на семейството на Радослав и Аксиния в село Торос, пастрокът убил 8-годишната си доведена дъщеря Нина. Дeтето е било ударено с твърд предмет по главата и е починало на място. Смъртта на момичето е установена от лекар от Спешна помощ-Луковит, който е констатирал фрактура на черепа. Бащата Радослав е задържан. Той и майката са живеели на семейни начала с петте дeца - близначките Нина и Силвия, 10-годишната Мариета, Лора и Васил на година и половина. Мъжът е баща само на двете по-малки. Вчера дeцата също са пили алкохол.
След трагедията бабата по бащина линия е проявила желание да се грижи за едното момиченце, а другата баба, която живее в София, е пожелала да се грижи за всичките 4 дeцa.
Ще се преценява родителският капацитет на двете баби или на близки и роднини, които проявяват желание дeцата да бъдат настанени при тях. Извеждането от семейството ще бъде крайна мярка.
Майката Аксиния е бременна в седмия месец с шестото си дeтe.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети