Маскирани като полицаи и с качулки обраха златарско ателие в Дупница

Въоръженият грабеж станал след престрелка, нападателите избягали, записи от камери на банки ще внесат яснота около „акцията”

DenNews.bg
01.12.2010
размер на текста:

Полицаите претърсват с фенери за гилзи и изпаднали златни накити.

Банда маскирани като полицаи и с качулки на главите обраха златарски магазин в центъра на Дупница. Въоръженият грабеж е станал след престрелка, а след като задигнали голямо количество златни накити, нападателите успели да избягат, като скачали и по капаците на паркираните наблизо луксозни автомобили.

Шефът на СОТ към полицията Велиновски даваше наставления.


Златарското ателие, което е едно от най-големите в града и се намира във вътрешен двор на кооперация до централната поща в града, е собственост на Марин Маринов и синът му Кирил.
По информация от съседи, пожелали да запазят анонимност, собственикът на магазина също е опитал да стреля по нападателите и едва тогава е успял да задейства паник-бутона към СОТ-а на полицейското управление в града.

Ателието се намира в кооперация в идеалния център на Дупница. 

За да стане ясно какво точно се е случило, откъде са минали нападателите и колко време е продължила тяхната акция, двете банки, които се намират на метри от златарското ателие, ще предоставят записи от външните си охранителни камери.
На мястото на обира са криминалисти, които извършват оглед и претърсват с фенери, като районът е отцепен и се допускат само живеещите в кооперациите, които се намират в съседство.

Районът е отцепен, охранителните камери от банките ще дадат по-точна информация. 

Показания пред криминалистите дават собственикът и сина му, като правят всичко възможно, за да дадат по-подробна информация за нападателите.
На мястото на въоръжения грабеж е началникът на полицията в Дупница Борислав Динев, пристигна и началникът на охранителна полиция Велиновски. Оглед се извършва и в жилищната кооперация, в която се намира златарското ателие. По информация на една от съседките, преди два дни две ромки са звънели по апартаментите и обяснявали, че събират помощи за болно дете.
Вече има информация и че полицията е по следите на обирджиите, които по сведения на полицията, все още са в района на града.
 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети