Група във „Фейсбук” иска сваляне на антиспин клип

Зрители питат кой плати и одобри видеото с „влизам ти отпред, влизам ти и отзад”

DenNews.bg
01.12.2010
размер на текста:

Група в социалната мрежа „Фейсбук” иска сваляне на антиспин клипа изготвен във връзка с днешния ден за борба срещу ХИВ и СПИН.
Видеото „Презерватирай се” е част от тазгодишната антиспин кампания, организирана от програмата за превенция на ХИВ и СПИН към Министерство на здравеопазването.
Вижте писмото по-долу и ако го подкрепяте се присъединете към списъка на линк: http://www.facebook.com/note.php?note_id=464741731089&id=525662865

„Когато гледахме "Презерватирай се" за първи път, бяхме шокирани от липсата на каквито и да е информационни, естетически и професионални качества. Когато я пуснахме за втори път, ни обзе гняв към некадърността и безотговорността на сътворилите и одобрилите тази "реклама".
Г-жо Върлева, клипът на АНТИСПИН кампания 2010 е отчайващо груб и използва нехайно отношение и долнопробна лексика, недопустими за кампания, чиято тема са животът, смъртта, щастието и нещастието на много хора. Ако не се усещате, малко припомняне: "Знаете ли откъде ви влизам? През парадния вход (картинка с женска "долница") и през задния двор (картинка с мъжка "долница" и зло зелено кръгче, което протяга пипалца към съответните им отверстия). През свирката (картинка на свирка)." И така нататък. Пошлата, буквална образност на това неадекватно произведение отправят послание, което звучи не като предупреждение, опит за убеждение или просветляване, а като оскърбление към чувствата, ума, вкуса и приличието дори на най-уморения от бездруго агресивно опростачената среда гражданин.
Превенцията на ХИВ/СПИН е изключително сериозен въпрос, който засяга всички ни. Вие, като най-висшата инстанция, занимаваща се с него, би трябвало да подходите сериозно, загрижено, човечно и най-вече отговорно към кампаниите за превенцията му. Рекламата Ви, във вида, в който вече е пусната из медиите, е грозна, смущаващо елементарна и ужасна във всички смисли.
Към Вас имаме следните въпроси:
1. Колко и чии пари са използвани за спонсориране на това недоразумение?
2. Кои са неговите автори?
3. С чия благословия е сътворено и пуснато в обращение то?
4. Какви са аргументите Ви в негова полза?
Настояваме да получим незабавен отговор на въпросите си, както и да получим обратно парите си на данъкоплатци, ако са използвани те. Отказваме да поддържаме подобни гаври със средствата, живота и бъдещето ни”, гласи писмото.

 

Най-четено

Темите от "Вашият глас"

Етикети