А дали е така: Главата на Бойко струва 400 000 евро

DenNews.bg
08.11.2010
размер на текста:

Бийко Борисов

Вътрешният министър Цветан Цветанов не знае със сигурност дали е вярно, че главата на българския премиер Бойко Борисов струва 400 хиляди евро, каквато информация се появи в един от ежедневниците.
Той обаче посочи, че не би отрекъл написаното. По думите му всички хора, които са били заплашвани през последните години, са били охранявани от Националната служба за охрана. Тя взема съответните мерки там, където има повишен риск.
На въпрос как си обяснява изтичането на точно такъв тип информация, която е секретна, министър Цветанов също не можа да отговори, но посочи, че е притеснителна всяка една подобна информация за заплахи, която постъпва в службите.
Вътрешният миннистър коментира и вчерашните протести на служители в МВР. По думите на вицепремиера, в министерството има пет синдиката, а вчерашният протест е бил инициатива на един от тях. Министърът посочи, че зам.-министър Павлин Димитров е натоварен със задачата да води социалния диалог със синдикатите.
По думите на Цветанов до 12 ноември във всички области на МВР трябва да бъдат създадени комисии, които да водят активен диалог със синдикатите и със служителите по места.
Той определи като „разочароваща" една от срещите със синдикати, тъй като по време на срещата всичко е било разбираемо и е имало диалог. Една седмица по-късно обаче този синдикат говорил "много несъстоятелни неща".
Цветанов посочи, че румънските полицаи, които вчера дойдоха да подкрепят българските си колеги, имат друг проблем - техните заплати ще бъдат намалени с 25%. От Нова година, обаче, са им обещали увеличение на заплатите с 5%, което означава, че реално от догодина румънските полицаи ще работят за 20% по-ниски заплати от досегашните.
Този проблем въобще не стои в МВР и възможността за намаляване на възнагражденията изобщо не е обсъждана.
Министър Цветанов заяви, че ръководството на МВР иска да закупи техника и в началото на следващата година ще бъдат купени над 900 компютъра с принтери. До момента е било проблем работата с личен компютър на работното място, но министър Цветанов изрази надежда, че това няма да се налага в бъдеще.
Министър Цветанов посети Академията на МВР, за да поздрави колегите си със 131-вата годишнина от създаването на министерството. На церемонията под дъжда присъстваха и зам.-министър Веселин Вучков, главният секретар на силовото ведомство Калин Георгиев, ректорът на академията, служители на МВР и курсанти. Те поднесоха венци и цветя на паметника на загиналите служители на МВР.
Министър Цветанов награди и полицаи за отлично справяне със служебните им задължения. Той се обърна към тях с пожеланието всеки път, когато излизат за работа, да бъдат устремени както да се върнат при семействата си живи и здрави, така и да гарантират сигурността в обществото.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети