Прокуратурата и гражданските ищци обжалват присъдата на Галеви

Съд отхвърли като неоснователни исковете на журналистката Лидия Павлова, таксиметровия бос Пламен Миланов, Ивайло Иванов и Антонио Якимов

DenNews.bg
04.11.2010
размер на текста:

Подсъдимите изчакаха присъдата пред сградата на съда в Кюстендил. Снимка: dennews.bg

Прокуратурата и гражданските ищци ще обжалват оправдателната присъда на Пламен Галев и Ангел Христов, както и присъдите на техните приближени.
Прокурорът от Софийска градска прокуратура Бисер Кирилов обяви пред журналисти, че присъдите могат да се обжалват или протестират в 15 дневен срок пред Софийски Апелативен съд.
„Не може 150 човека да са потърпевши и да нямат никакви наказания, никакви присъди. Това просто не е съд, трябва да ви кажа. Съдебната система е под нулата”, каза Димитринка Гошева, свидетелка по делото, която твърди, че синът й бил бит от хора на Галеви.
Кюстендилският окръжен съд отхвърли като неоснователни гражданските искове предявени от журналистката Лидия Павлова, собственикът на таксиметрова фирма Пламен Миланов, таксиметровите шофьори Ивайло Иванов и Антонио Якимов.
Георги Блатски ще трябва да плати 7 000 лева за причинена средна телесна повреда на собственика на дискотека в Дупница Стоян Терзийски, а Георги Градевски пък ще заплати 500 лева на сина на Лидия Павлова Иван Павлов заради нанесен побой.
„Аз казах още в началото, че те са невинни”, коментира присъдите адвокатът на основните подсъдими Емил Велинов.
Делото започна на 19 септември м.г. По него досега са разпитани над 135 свидетели. Съдебният е провел 17 заседания, някои от които продължили по 7-8 часа. Въпреки големия брой на подсъдимите, свидетелите и факта, че представителите на Софийска градска прокуратура пътуват за заседанията в Кюстендил, досега нито едно от делата не е отлагано.
Кюстендилския окръжен съд оправда Пламен Галев и Ангел Христов. Те и петима техни приближени бяха обвинени в организиране и ръководене на престъпна група. Ефективни присъди съдът постанови само за двама от подсъдимите по делото- за Апостол Чакалов- Тоци и Владимир Ангелов- Стъклето.
Братя Галеви и останалите петима подсъдими Владимир Ангелов, Апостол Чакалов, Георги Блатски, Красимир Оков и Георги Градевски бяха обвинени за изнудване, рекет, хулиганство, нанасяне на средни телесни повреди, внушаване на страх за извличане на облаги и принуда.
Съдебният състав, под председателството на Мирослав Начев постанови ефективни присъди от по 1 година и 4 месеца лишаване от свобода за Апостол Чакалов- Тоци и Владимир Ангелов- Стъклето. Георги Градевски е осъден на пробация, за срок от 6 месеца, а Георги Блатски получи условна присъда от 1 година. На тях ще бъде приспаднат от наказанието и излежаните в ареста на националното следствие месеци.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети