Наоми Кембъл и руският й олигарх се женят в древен египетски храм

DenNews.bg
04.11.2010
размер на текста:

Кембъл и Воронин са заедно от няколко години.

Супермоделът Наоми Кембъл ще вдигне сватба с руския милиардер Владислав Доронин. А според египетския вестник „Ал Ахрам" събитието ще бъде на седми декември в Египет, в древноегипетски храм в Луксор. Тържествата ще продължат два дни, уточнява изданието.
40-годишната Наоми и 7 години по-възрастния руски олигарх ще произнесат клетва за вярност в присъствието на гости, сред които редица холивудски звезди и знаменитости от модата и дизайна.
За място за брачната церемония е избран храм в Луксор, посветен на царя-слънце Амон, построен през 14 век преди нашата ера.
Една от главните функции на храма за времето си е било провеждането на празника „Опет", който е съвпадал с периода на пълноводие на Нил.
Кулминацията му била тържествена процесия, в която жреците носели статуи на фиванската триада - Амон, Мут (небето, Богинята-майка, покровителка на майчинството) и Хонсу (Богът-луна).
За притежаващия 1,887 млрд. долара Доронин не се знае много. Известно е, че е започнал да се занимава с покупко-продажба на имоти през 1990 г, след което се прехвърлил в строителния бизнес.
Компанията му „Капитал груп" се ползва с протекцията на властите, строи офиси, луксозни жилища и небостъргачи.
Романсът между Доронин и Кембъл датира от няколко години, като през 2008 г. олигархът подари на изгората си колие със 142 диаманта. Дребна подробност е, че руският бизнесмен по това време бил женен с има 12-годишна дъщеря.
 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети