44 социални асистенти ще помагат на инвалиди в Дупница

Даниела Методиева
03.11.2010
размер на текста:

На пресконференция днес заместник-кметът Даниела Ушатова представи проекта за социални асистенти. Снимка: dennews.bg

44 социални асистенти ще помагат на инвалиди в община Дупница в продължение на 14 месеца. Това стана ясно по време на пресконференция днес, на която заместник-кметът Даниела Ушатова представи проекта „Подкрепа за достоен живот”.
Назначаването на социалните асистенти ще става на три етапа. За ползване на услугата „Личен асистент” могат да кандидатстват хора с трайни увреждания, които се нуждаят от постоянна грижа и деца с трайни увредания.
Подаването на документите започва от понеделник и ще продължи до 22-и ноември в стая № 16 в сградата на община Дупница. На първия етап ще бъдат назначени 20 социални асистенти, които ще започнат работа от 10-и януари следващата година. Същия ден започва и втория етап от проекта, като документи ще се подават до 24-и януари, а одобрените кандидати ще имат възможност работа от 10-и март като социални асистенти в продължение на 12 месеца.
Изпълнението на проекта ще приключи с третия етап, при който документи ще се приемат от 8-и до 22-и ноември 2011-а година, а наетите социални асистенти ще започнат работа на 8-и януари 2012-а и ще бъдат ангажирани в продължение на 2 месеца.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети