Терористи готвят кучета за камикадзета

Жени-атентаторки крият експлозиви в силиконови инпланти

DenNews.bg
03.11.2010
размер на текста:

Кучетата летят в самолетите в специални клетки.


Ислямските терористи планират да продължат да усвояват нови методи за извършване на мащабни терористични актове в пътнически самолети. По данни на спецслужбите във връзка със засилването на проверките по летищата бунтовниците планират да пълнят с експлозиви кучета, които е разрешено да бъдат превозвани по въздух в специални клетки.
По такъв начин животните ще бъдат превръщани в живи бомби.
Френският вестник „Фигаро“ пише, че преди две години в Ирак американските военни са открили на летището в Багдад специални клетки за превозване на животни две мъртви кучета.
Огледът на животните показал, че в стомасите им е имало зашито взривно вещество, съединено с детонатор.
Операцията е била направена невнимателно и кучетата умрели още преди излитането.
Нищо обаче не пречи на терористите да усъвършенстват тази техника.
Дълго време тази информация е била пазена в тайна от широката общественост, но американската Международна организация за гражданска авиация веднага била информирана за инцидента и дори е обявила специална тревога.
Според „Фигаро“ в условията на все по-нарастваща заплаха от терористични актове, организирани от „Ал Кайда“, летищата ще бъдат принудени да засилят контрола над превозваните стоки и животни.
Освен това спецслужбите предупреждават, че терористите могат да използват и деца като живи бомби.
Най-вероятно жертви на проповедниците фанатици може да са деца под 10-годишна възраст, които лесно могат да бъдат мотивирани за самопожертвование.
През март британското разузнаване МИ5 предупреди, че в близко време терористични актове могат да бъдат извършвани от жени-самоубийци, които ще вмъкват експлозивите в силиконови импланти в бюстовете си и в седалищата си.
От спецслужбите казват, че с обикновени детектори е практически невъзможно да бъдат открити тези взривни вещества, тъй като те ще бъдат в малко количество в херметично затворена пластмасова опаковка.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети