Ремонт остави ученици от СОУ „П. Хилендарски” в Дупница на студено

Часовете са намалени на 30 минути, но децата мръзнат, електрически печки се местят по стаите по график

Даниела Методиева
03.11.2010
размер на текста:

Ремонтът на най-голямото училище СОУ  "Свети Паисий Хилендарски” в Дупница остави 767 деца на студено. Това е причината от вчера часовете да бъдат намалени на 30 минути, въпреки това, децата мръзнат. Вече има оплаквания както от ученици, така и от родители, защото не всички стаи се отопляват. Още повече, че сутрин температурите вече от няколко дни отчитат минусови стойности.
Директорът на училището Виолета Инкьова обясни, че все още не е толкова студено и времето позволявало парното в училището да не се пуска. Уверенията от фирмата, която извършва ремонта били, той да приключи до 10-и ноември, когато парното ще бъде пуснато в цялото училище.
„Наистина, нямаме възможност да отопляваме всички стаи едновременно и се налага да местим електрически печки по график. За учениците, които са целодневна форма на обучение, следобяд вече има печки навсякъде. Надяваме се фирмата, която извършва ремонта да спази графика и парното ни да бъде пуснато на 10-и ноември”, обясни пред dennews. директорът на училището Виолета Инкьова.
Ремонтът на СОУ „Свети Паисий Хилендарски” започна заедно с този на училище „Климент Охридски”, след като община Дупница сключи ЕСКО договор със софийската компания „Алфа Грийн Енерджи”, която спечели обществената поръчка за 2 700 000 лева.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети