Етичната лекарска комисия поема скандалния хирург д-р Дашков

Прокуратурата в Дупница изпрати доклада със становище, че снимките на болен от рак пациент във Фейсбук не са нарушили законите в България

DenNews.bg
29.11.2010
размер на текста:

Тази снимка предизвика остри дискусии. Сега случаят се поема от етичната лекарска комисия.

Етичната лекарска комисия поема случая с хирурга д-р Борис Дашков заради публикуваните от него снимки в профила му във Фейсбук на болен от рак пациент с гноясала от болестта глава. Заместник-административният ръководител на прокуратурата в Дупница Димитър Начев е изпратил доклада по компетентност на етичната комисия, а в становището си е отбелязал, че няма нарушение на законодателството на Република България.
За случая около скандалните снимки в коментарите под публикацията ни се разразиха доста горещи дискусии, като становището на читателите ни бе, че д-р Дашков трябва да понесе наказание.
За снимките на хирурга стана ясно, след като негова приятелка публикава коментар и те станаха достояние на огромен кръг от хора.
Скандалът около д-р Борис Дашков гръмна на 18-и ноември, след като екипът на dennews.bg се натъкна на стената на най-голямата социална мрежа „Фейсбук” на потресаващи снимки. На снимка се виждаше 92-годишен пациент с разядена и гноясала от злокачествен тумор на ухото глава.
От една от снимките бе видно, че са правени в дома на пациента, на когото д- р Дашков е извършвал промивки и превръзки.
Снимките, които са били публикувани от д-р Борис Дашков още на 29-и юни в албума „На работа”.
Ден по-късно лекарят ги изтри, а дни след това закри и профила си във Фейсбук. Същото е направила и неговата приятелка.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети