Пазят Доган, Серго и Петков като съкровища за наша сметка

DenNews.bg
26.11.2010
размер на текста:

Ахмед Доган

Бившият вътрешен министър Румен Петков и лидерите на ДПС Ахмед Доган, и БСП Сергей Станишев са охранявани като национални съкровища за сметка на българските данъкоплатци.
Това обяви премиерът Бойко Борисов днес в залата на парламента, отговаряйки на въпрос на Иван Костов.
По думите на Борисов дори да има и един процент риск за живота на тримата, трябва да бъдат взети мерки за охраната им от страна на НСО, колкото и това да струва на данъкоплатците.
„Излиза, че и тримата са национално съкровище, а вие милеете за най-скъпо платения хидроложки консултант в държавата”, коментира чутото от премиера Иван Костов. Преди това той направи уточнението, че НСО е задължена да пази само бившите премиери, и то в рамките на година след приключване на мандата им, но тази отговорност на държавните гардове не се отнася задължително за бивши министри и лидери на партии.
Костов заяви още, че Ахмед Доган би могъл да си плаща охраната сам, а и не вижда защо тя му е нужна, след като той не излиза от сараите си.
„Така е, така излиза, но поемам тази политическа отговорност. Поемам и пасивите от този факт и не се сърдя на това, което казвате, защото, не дай си Боже, да се случи нещо с тях, върху нас ще падне политическата отговорност”, обясни от парламентарната трибуна министър-председателят. „Въпреки парите, които се харчат, политическата нестабилност и икономическите загуби на държавата ще бъдат в пъти по-големи, ако нещо се случи с тях. Скъпо ни е, но този риск, поне като професионалист бих го поел, да харчим повече пари”, добави Борисов. Той също заяви, че разчита лидерът на ДПС сам да поеме разноските по охраната си.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети