Съдът отхвърли гражданските искове на съветници от Дупница срещу Пламен Миланов

Таксиметровият бос ще доказва сам твърденията си за участие на фирми на народни избраници в поръчки на общината

Даниела Методиева
26.11.2010
размер на текста:

Пламен Миланов пристигна в съда с адвокат Елка Делчева.

Съдът в Дупница отхвърли гражданските искове на 17-те съветници от местния парламент по делото за обида срещу таксиметровия бос Пламен Миланов. Това стана на днешното поредно заседание, на което бе даден ход на делото, а съдия Илиана Димова изслуша само тъжбите на съветниците, които трябва да претендират гражданските си искове на обща стойност 170 000 лева по реда на Гражданско-процесуалния кодекс. Като мотив за изключване на исковете от назакателното дело съдия Димова посочи, че те биха затруднили разглеждането му.

Адвокатите Александър Радев и Емил Йовчев представляваха 17-те тъжители.


Това означава, че ако все още обидените народни избраници държат да бъдат обезщетени за изказването на Миланов, че общинския съвет в Дупница е частен, трябва да заведат гражданско дело.
На днешното заседание отново общинските съветници не присъстваха. Председателят на местния парламент Явор Тодоров бе представляван от адвоката си Александър Радев. От името на останалите 16 тъжители в съдебна зала влезе техният защитник адвокат Емил Йовчев.
Пламен Миланов и неговата адвокатка Елка Делчева поискаха всички 17 тъжби да бъдат прочетени една по една на днешното заседание от техните защитници.
Съдия Димова отказа по съдебен ред да бъдат издирвани доказателства за твърденията на Пламен Миланов, че на фирми на общински съветници са били възлагани поръчки от община Дупница. Той е неговата адвокатка трябва сами да събират данни за това, които да представят на следващото заседание по делото за обида, което бе насрочено от съдия Димова за 26-и януари следващата година.
 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети