Уволниха дисциплинарно директорката на детска градина № 9 в Дупница Емилия Лазарова

Злоупотреба с доверието на работодателя и системни нарушения на трудовото законодателство основните причини

DenNews.bg
25.11.2010
размер на текста:

Заповедта за уволнение е била подписана от кмета Атанас Янев.

Директорката на детска градина № 9 „Слънце” в Дупница Емилия Лазарова е уволнена дисциплинарно. Информацията за това получихме от читател на dennews.bg в един от коментарите под новина, който се е подписал като бивш учител. Тя бе потвърдена и от сигурни източници, които пожелаха на този етап да запазят анонимност. За нов директор се спряга името на госпожа Крумова, за която коментарите са, че ще съумее да обедини отново колектива.
Заповедта на Емилия Лазарова е била връчена от кмета Атанас Янев, който не пожела да дава повече подробности, но обеща утре сутринта на специална пресконференция да обяви какви точно са били причините за предприемането на тази крайна мярка.
По информация на dennews.bg до дисциплинарното уволнение на Емилия Лазарова се стигнало заради злоупотреба с доверието на работодателя, който е община Дупница и частност кметът Атанас Янев, както и системни нарушения на трудовото законодателство.
В коментарите на редовни читатели на dennews.bg директорката на детска градина № 9 Емилия Лазова бе подложена на остри критики. Те я обвиняват в интриги, шантажи и липса на контакт с останалите учители и подлагането им на психически тормоз. Един от коментарите бе потвърден и от учителки от детската градина, пожелали да запазят анонимност. На 1-и октомври Емилия Лазарова уволнила съпругата на бившия заместник-кмет на Дупница Велизар Аспарухов, като си позволила да упражни и насилие. По информация на dennews.bg учителката вече е подала жалба и в дупнишката прокуратура.
Напрежението около личността на Емилия Ларазова ескалира преди една година, когато на 13-и ноември тя издаде заповед за пенсиониране на една от най-уважаваните от родители и възпитаници на детската градина учителка Ана Здравева точно на рождения й ден, без да е навършила възрастта за това.
Заповедта бе издадена от Емилия Лазарова, въпреки, че в законодателството се предвижда това да става преди навършване на годините, но само по желание на учителя. Здравева обясни тогава, че не е подавала молба и не е заявявала и устно желание за пенсиониране. Тя обжалва заповедта, спечели делото пред Дупнишкия районен съд и Кюстендилския окръжен съд, а сега казусът ще се разглежда от Върховния административен съд.
Пенсионирането на Здравева бе причината родителите да започнат да протестират и пред кабинета на кмета на Дупница Атанас Янев.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети