2 години затвор или пробация за бащата, заплашвал с пистолет ученици в Дупница

DenNews.bg
24.11.2010
размер на текста:

2 години затвор или пробация в най-лекия случай очакват 38-годишния Емил Василев, който преди два дни заплаши с пистолет съученици на сина си в училище „Кирил и Методий” в Дупница.
Говорителят на Районна прокуратура Емил Павлов обяви, че днес срещу Емил Василев е образувано досъдебно производство за хулиганство по член 325 от Наказателния кодекс, който предвижда лишаване от свобода до 2 години, пробация или полагане на обществено полезен труд.
Причината бащата да заплаши деца с пистолет и да ги строи в редица се оказало невинно спречкване между сина му, който е в шести клас и осмокласник, който потупал съученика си по рамото с репликата „Не се ли познаваме вече”, заради което шестокласникът повикал по телефона баща си.
Емил Василев, който бил вече почерпен, пристигнал в двора на училището. След като не успял да разбере кой точно се е държал така със сина му, той строил група от шест ученици пред газовия си пистолет и със заплахи искал да разбере кой е виновникът. Децата се приближили към въоръжения със закуски в ръка, защото той им когато помахал с ръка и те помислили, че е някой когото познават.
Случят се разминал само с уплахата на децата, благодарение на бързата намеса на полицията. 38-годишният Емил, който е от бобошевското село Блажиево бе арестуван за 24 часа.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети