Пиян баща строи ученици пред дулото на пистолет в Дупница

38-годишният Евгени Василев размахал патлак в двора на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” заради „обидна” реплика към сина му

DenNews.bg
23.11.2010
размер на текста:

Сигнал в полицията подал един от заплашваниете ученици.

Баща на шестокласник от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в Дупница заплашил с пистолет и саморазпразва група ученици, заради „обидна” релика отправена от осмокласник към сина му.
Инцидентът станал вчера сутринта преди учебните занятия в едно от най-спокойните школа в града, след невинно спречкване между сина на Евгени Василев, който е в шести клас и по-голямо момче. Осмокласникът потупал съученика си по рамото с репликата „Не се ли познаваме вече”, заради което шестокласникът повикал по телефона баща си.
38-годишният мъж се озовал след минути в двора на училището, но тъй като не знаел кой точно е засегнал детето му строил група от шест ученици пред газовия си пистолет и със заплахи искал да разбере кой е виновникът. Учениците се приближили към въоръжения мъж без да подозират какво ще се случи. Децата точно си били взели закуски и когато Евгени им махнал с ръка те помислили, че е някой когото познават.
Случят се разминал само с уплахата на децата, благодарение на бързата намеса на полицията. 38-годишният Евгени, който е от бобошевското село Блажиево е арестуван за 24 часа и срещу него е образувано досъдебно производство. По време на ареста той е бил във видно нетрезво състояние. От проверката на униформените е станало ясно, че газовият пистолет, с който той е заплашил учениците е законен и не е бил зареден.
„В момента децата са спокойни. На няколко пъти разговарях с тях и им възложих да дават дежурства, за да не мислят за случилото се. Шестокласникът съжалява за сторенето и осъзнава, че е постъпил неправилно. Благодарен съм на полицията, че реагира толкова бързо, а разпитите на децата бяха извършени по всички закони-в присъствието на инспектор от Детска педагогическа стая и психолог”, обясни за dennews.bg директорът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” Райко Ангелов.
Материалите по случая все още не са докладвани в Районна прокуратура-Дупница, съобщи говорителят на държавното обвинение Емил Павлов.
Очаквайте по-късно реакцията на прокуратурата по случая и какво обвинение ще бъде повдигнато на Василев.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети